مشاوره پیش از ازدواج یک روش درمانی است که به زوجین کمک میکند تا برای ازدواج آماده شوند. زوجین میتوانند با درک تفاوتها و شباهتها و تعیین انتظارات پیش از ازدواج، رابطه بهتری داشته باشند. طبق آمار بسیاری از افراد به دلیل عدم آگاهی و شناخت کافی قبل از ازدواج، قادر به حفظ بنیان خانواده نبودهاند در حالی که با مشاوره پیش از ازدواج و درک شخصیت و اهداف و خواستههای همدیگر میتوان از بروز بسیاری از مشکلات جلوگیری کرد.
اهمیت مشاوره پیش از ازدواج
مشاوره قبل از ازدواج به افراد کمک میکند تا با نگاه منطقی و واقع بینانه و درک ویژگیهای شخصیتی، اهداف، وظایف و حقوق همدیگر ازدواج موفق تری داشته باشند. برای داشتن ازدواج سالم و موفق، اگر مشاوره قبل از ازدواج به یک امر ضروری تبدیل شود زوجین میتوانند ضمن بکارگیری نکات دریافتی از مشاورهها و شناخت بهتر اهداف و ویژگیهای همدیگر، مشکلات خود را بیش از پیش بکاهند. از مهترین دلایل مشاوره پیش از ازدواج میتوان به افزایش بینش زوجین نسبت به یکدیگر اشاره کرد. وقتی دو فرد تصمیم به ازدواج میگیرند غالبا از خواستهها، اهداف، انتظارات و مشکلاتی که نهایتا ممکن است برای آنها پیش بیاید غافل میشوند. مشاوره قبل از ازدواج به زوج کمک میکند تا بتوانند این مشکلات را پیش بینی کنند و راه حل مناسبی پیدا کنند تا ازدواج بهتری داشته باشند.
اهداف مشاوره پیش از ازدواج
مشاوره پیش از ازدواج با هدف بررسی ابعاد مختلفی مانند ویژگی های شخصیتی افراد، نیازها، انتظارات، علایق، شباهتها و تفاوتهای اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و خانوادگی انجام میشود. در جلسات مشاوره پیش از ازدواج، زوجها در زمینههای مختلف مورد ارزیابی قرار میگیرند تا مشخص شود برای ازدواج آماده هستند و مهارتهای زندگی مشترک را میدانند. در مشاوره پیش از ازدواج، معیارهای طرفین مانند میزان توجه به ظاهر فرد مقابل، مسائل مالی، تحصیلات، مذهب و… مطرح شده و هر دو طرف مورد ارزیابی قرار می گیرند تا با کمک مشاور، ازدواجی پایدار و موفق داشته باشند.
در جلسه مشاوره پیش از ازدواج به چه مسائلی پرداخته میشود
- دید واقع گرایانهتر از ازدواج
- سازگاری بیشتر در زندگی مشترک
- اطمینان از داشتن یک رابطه سالم و محکم
- برقرای ارتباط مؤثر
- درک ارزشها و باورهای یکدیگر
- توانمند شدن در حوزه امور مالی
- بررسی تمایلات و اهداف آینده؛ مانند تمایل به فرزندآوری
- رسیدن به شناخت بهتر از یکدیگر
- یادگیری مهارتهای حل اختلاف
- درک انتظارات در رابطه زناشویی
- تبیین و حل مسائل مربوط به روابط جنسی
- پیشگیری از ماندن در یک رابطه سمی
- رها شدن از ترس از ازدواج
- شناسایی نقاط ضعف و قوت رابطه
- شناسایی نقاط احتمالی بحث و اختلاف در آینده
انواع مشاوره پیش از ازدواج
مشاوره ازدواج میتواند به چندین شکل و روش ارائه شود. این اشکال شامل موارد زیر میشوند:
- مشاوره حضوری : در این نوع مشاوره، زوج مستقیماً با مشاور در یک محل ملاقات با هم مواجهه میشوند. این روش معمولاً در مطبها، مراکز مشاوره یا دفاتر مشاوره انجام میشود.
- مشاوره آنلاین: این نوع مشاوره ازدواج به صورت تلفنی یا تصویری انجام میشود و افراد مستقیماً با مشاور یا از راه مشاوره تلفنی در تعامل هستند یا افراد با مشاور از طریق ارتباط تصویری مانند ویدئوکال در تعامل هستند. مشاوره پیش از ازدواج تصویری یا آنلاین به افرادی که تمایل به مشاوره حضوری ندارند یا از نقاط دور به مشاوره دسترسی دارند، کمک میکند.
مشاوره پیش از ازدواج آنلاین
امروزه به دلیل مشغله زیاد ممکن است، بسیاری از افراد مشاوره ازدواج را جدی نگیرند و به دلیل کمبود وقت سراغ آن نروند. بسیاری از روانشناسها و مراکز مشاوره امکان مشاوره آنلاین یا تلفنی را فراهم کردهاند که این مشکل زوجین را حل کرده است. البته باید گفت در مشاوره حضوری امکان شناسایی تعارضها و مشکلات بیشتر و حل آنها آسانتر است. اما اگر زمان کافی برای حضور در جلسات را ندارید، مشاوره ازدواج آنلاین میتواند گزینه مناسبی باشد.
ویژگیهای یک مشاور پیش از ازدواج خوب
از مهمترین و اصلیترین ویژگیهای یک مشاوره ازدواج خوب تخصص و تجربه است. مشاوره قبل از ازدواج مکالمه بین متخصص، شما و شریک زندگی شماست. در طول جلسات مشاوره قبل از ازدواج، مشاوره به شما کمک میکند تا یک دید واقع بینانه از خود و شریک زندگیان داشته باشید.درک مشکلات و درگیریهای زوجین و ایجاد ارتباط مؤثر و سازنده و همدلی از ویژگیهای یک متخصص و مشاور پیش از ازدواج حرفهای است.مشاوره پیش ازدواج معمولاً بهصورت جلسات درمانی دونفره انجام میشود. یک مشاور خوب مهارتهایی مانند بحث منطقی در مورد تفاوتها، درک همدیگر، نحوه برقرای ارتباط درست را در زوجین تقویت میکند.
دیدگاه خود را بنویسید.