روانسنجی (Psychometrics)، به روانشناسان کمک میکند تا پدیده های روانی انسان را از حالت کیفی به حالت کمی تبدیل کنند.روانسنجی یکی از شاخههای مهم علم روانشناسی است که به مطالعه کمی و اندازهگیری پدیدههای روانی و روانشناختی فرد میپردازد. روانسنجی به وسیله طیف وسیعی از آزمونها و تستهای معتبر روانشناسی انجام میشود این آزمون ها برای مسائل متعددی استفاده و عموما به دنبال سنجش دانش، تواناییها، مهارتها، پیشرفت تحصیلی و ویژگیهای شخصیتی فرد هستند و با توجه به نیاز و اختلال روانشناختی فرد، مورد بررسی قرار میگیرند. روانشناسان برای اینکه تشخیص درستی داشته باشند و روش درمانی مناسبی را انتخاب کنند، از انواع تست های روان سنجی استفاده می کنند.
روانسنج کیست؟
تستهای روانسنجی توسط یک فرد متخصص در زمینه روانسنجی انجام میشود. روانسنج، فرد متخصصی است که علاوه بر دانش عمومی روانشناسی، دوره تحصیلات تکمیلی را در زمینه روانسنجی گذرانده است و با تحلیل آماری و علوم رفتاری نیز آشنایی دارد. در یک عبارت ساده تر، روان سنج در صدد استفاده از آزمون های روانی برای اندازه گیری پدیده های روانی است.
کاربردهای روان سنجی
تستهای روانسنجی امروزه طرفداران بسیار زیادی دارد از تست های روانسنجی در زمینه های مختلف مثل شغل،تحصیلی، استعدادیابی،تشخیص بالینی و…استفاده میکنند.موسسات و سازمان ها از این آزمون ها برای گزینش افراد استفاده تا مناسب ترین افراد را در زمینه کاری انتخاب کنند. بعضی از افراد برای شناخت بهتر ابعاد شخصیت خود و فهمیدن نقاط ضعف و قوت شخصیتی از تست های روانسنجی استفاده میکنند.از موارد دیگر استفاد از تست های روانسنجی در جلسات مشاوره پیش از ازدواج است تا به کمک این تست ها زوجین به شناخت بهتری از ویژگی ها و انتظارات همدیگر دست یابند.
دیدگاه خود را بنویسید.